Vakantiehuis/Hotel

Wij willen wijzen op plaatsen waar seks illegaal wordt aangeboden zonder dat de ondernemer van een vakantiepark of hotel in de gaten heeft dat er zich in zijn bedrijf een illegaal bedrijf of illegaal aanbod een werkplek voor prostitutie heeft gecreëerd. Met name in de hotels en vakantiehuizen zit dan een ‘bedrijf in een bedrijf’.

De hotels hebben samen met de politie en Koninklijke Horeca-Nederland (KHN) een systeemontwikkeld hoe men illegaal prostitutie-aanbod kan herkennen en bestrijden en bij vermoedens ook kan melden.

Ook RECRON, als vertegenwoordiger van de vakantieverblijven en vakantieparken, heeft inmiddels een werkbaar document opgesteld.

Als een hotelgast of vakantiegast op een park een ander uitnodigt gaat niemand het aan of dat zijn vaste relatie, een vriendin of een betaald contact is. Als hij bv. een escort bij een bedrijf heeft gevraagd of een dame die legaal haar werk aanbiedt loopt hij ook geen enkel risico. Toch moet je wel zelf uitkijken. Zo kun je er niet volledig op vertrouwen dat alle aanbod op bekende websites legaal aanbod is. De klant zou dus ook de leeftijd en verblifsstatus moeten controleren - hetgeen niet nodig zou zijn voor een '40-jarige Rotterdamse' maar zeker in twijfelgevallen.

zie overigens bij 'klantadvies'