VER-mOnthly 2017/1

 VER-mOntly 19 januari 2017

 Voorwoord.

Uiteraard een goed 2017; in 2 artikelen een terugblik en een vooruitblik, dat hoort erbij!

Non-Nobis lanceerde een nieuwe term in de sector ‘humane bordelen’. Wij denken dat hij niet op de goede weg is, bovendien de grootse plannen niet weet waar te maken in Utrecht en Den Haag.

UVA onderzocht dat 6% van de studenten sekswerk doen of overwegen. Dat onderzoek kan natuurlijk ook een reden zijn omdat de studiekosten hoog zijn en prostitutie-dreiging om die reden voor een extra verhoging van de toelage kan zorgen… maar eigenlijk mag prostitutie ook pas na 21 jaar…

Een discussie over thuiswerk omdat het volgens gemeenten móet mèt een vergunning – de Minister vindt het geen bedrijf. Sekswerkers weten dan ook vaak niet wat hun rechten èn plichten zijn.

GertJan Seegers (CU) vindt dat thuiswerk en escort gewoon verboden moet worden en Kinky aan banden gelegd moet worden.

 Enzo.

Aandacht voor werkplekken in de vakantie-parken. De VER heeft een folder hoe je dat als vakantiebedrijf kan tegengaan. Verhuurders zijn dan ook aansprakelijk als men verhuurt en weet van het gebruik als prostitutie-werkplek. Dat geldt evenzeer voor hotels.

Opting-in 2017: Lb 9% (of 36%) en zvw 5.4%.

Banken willen vaak gesprekken met de klant; dat kan de beëindiging van de rekening inluiden. Men heeft aan de hand van de gegevens vaak verkeerde conclusies getrokken en men is niet altijd gevoelig U te geloven.

Bij het registreren van sekswerkers ligt er een wettelijke (privacy-)grens – gemeenten, politie en zorgverleners hanteren liefst hun eigen grens.

 Wat was er in de pers?

De persberichten beëindigde de VER-mOnthly. Zo vond D66- dat 18jaar oud genoeg was voor prostitutie en de CU dat seksadvertenties verboden moeten worden.